;

Hjerterom og fiskesuppe til gatas folk

– Det er uendelig store behov i denne byen, og vi rekker ikke over alle. Men vi hjelper noen, og den hjelpen når frem, sier Rolf Helge Ødegård (t.v.), her sammen med Frode.

– Jeg tror at hvis Jesus hadde vært her i Bergen i dag, så hadde han vandret rundt nede ved kirka her. Der oppholder de seg noen av dem som strever i livet, sier Rolf Helge Ødegård. 

Tekst og foto Kristin Elisabeth Winther Jørgensen

Det blåser en iskald vind gjennom Bergen denne førjuls-formiddagen i november. Kulden biter seg gjennom alle lag av klær, sniker seg rett inn til beinet og klorer seg fast. Det er på sånne dager det er godt å komme seg innendørs og få varmen i seg igjen. Det er på sånne dager man trenger en varmestue. Og nettopp dette har Evangeliesenteret skapt i Bergen. Plassert rett ved Domkirken, i et smalt, brosteinslagt smau, holder Evangeliesenteret til, i misjonsmenigheten Bethel. Her, i denne delen av byen, er det perfekte tilholdssted for senteret. For det er her gatas folk hører til. Her møtes mennesker; de som trenger litt ekstra støtte og de som ønsker å hjelpe. Og her er Gud. 

En god tallerken suppe serveres til gjestene av Merethe Gridset,
kokk ved Evangeliesenteret.

Varm kirke, varm lunsj

Inne i kirken er det varmt og godt. Flere bord er gjort klare, og frivillige medarbeidere venter på å ta imot dagens gjester. På kjøkkenet disker kokken opp med dagens varme rett.

– I dette strøket er det mange av våre gjester som oppholder seg jevnlig. Derfor er det viktig å være nettopp her, sier Rolf Helge Ødegård i Evangeliesenteret. Han er primus motor og daglig leder for Evangeliesenteret i Bergen. Han hilser på og slår av en prat med gjestene som kommer innom. Han inviterer til fiskesuppe, kaffe og smultring, og han kan like gjerne hjelpe med søknader til Nav som å be folk til frelse. Med et smil på lur og et godt håndtrykk, ønskes de besøkende velkommen.

I dette strøket er det mange av våre gjester som oppholder seg jevnlig. Derfor er det viktig å være nettopp her.

Rolf Helge Ødegård

– Jeg tror at hvis Jesus hadde vært her i Bergen i dag, så hadde han vandret rundt nede ved kirka her. Der oppholder de seg, de som strever i livet, sier Rolf Helge. For han var det ikke selvsagt at det var vertskap for rusbrukere han skulle bli, i en by helt vest i landet, langt fra hans hjemsted østpå. For hans egen historie ligner på historiene til de som han i dag serverer, hjelper og tjener. En gang var han akkurat på samme sted.

LES HELE SAKEN I E-MAGASINET >>

VIL DU LESE AGENDA 3:16 DIGITALT? FÅ TILGANG HER!