;

Med hjertet i det globale

– Kombinasjonen at vi ikke kan gjøre noen ting uten Gud, og at vi med hans hjelp kan gjøre store ting, er noe jeg fortsatt lever etter, sier Agnes Lid. Foto: Joyce Haaijer

– Jeg blir lett tent på ting hjertet banker for, sier Agnes Lid. Hun er daglig leder i Wycliffe Norge, og styreleder både i Den globale Wycliffe-alliansen og i Ungdom i Oppdrag.

Tekst Per Arne Gjerdi – publisert i Agenda 3:16 nr. 4/2023

Agnes Lid har nylig kommet hjem fra Bali i Indonesia, da vi møter henne til intervju en vårdag på Oslo S. Nei, hun har ikke vært på ferie, men på et tre dagers styremøte. 

I ti år har Agnes vært daglig leder i Wycliffe Norge, en tverrkirkelig norsk misjonsorganisasjon tilsluttet Wycliffe Global Alliance. Det internasjonale nettverket består av mer enn 100 organisasjoner fra alle kontinenter, med et felles engasjement for bibel­oversettelse, språkforskning og lese- og skriveopp­læring blant folkegrupper som har behov for det.

Den norske Wycliffe-lederen ble i 2016 spurt om å bli med i styret for den globale alliansen. Der sitter to europeere, to fra Nord-Amerika, to fra ­Latin-Amerika, tre fra Asia og to fra Afrika. Og bare et par år senere sa Agnes ja til å bli styreleder. Selv om digitale styremøter er blitt stadig mer vanlig, møtes de også årlig ansikt til ansikt. Nå var turen kommet til Indonesia.

Når det er veldig delte meninger om en sak, hender det at vi utsetter beslutninger og vedtak et døgn for å tenke og be.

Agnes Lid

 – Vi er virkelig et multikulturelt styre, med veldig ulike tradisjoner for hvordan man har styremøter. Mitt mål er at vi skal finne en god måte å jobbe på som alle er komfortable med. Bønn og fellesskap er en naturlig del av styrearbeidet. Når det er veldig delte meninger om en sak, hender det at vi utsetter beslutninger og vedtak et døgn for å tenke og be, forteller hun der vi har satt oss ved et kafébord i Østbanehallen.

Jesusvekkelse

Agnes vokste opp på Stabekk i Bærum, som nummer tre blant seks søsken. Som ungdom opplevde hun Jesusvekkelsen på 70-tallet, med de overfylte gospelkveldene som Guds Fred arrangerte i Trefoldighetskirken i Oslo og mye liv i Skolelaget på gymnaset.

– Det var mye fellesskap, lovsang og bønnemøter på den tiden, minnes hun. 

– Helt fra jeg begynte på barne­skolen, visste jeg at jeg var kristen. Jeg trodde på noe de andre ikke var opptatt av. Tidlig i tenårene var jeg klar på at jeg ønsket Guds vei og vilje for livet mitt, og var disiplinert i min daglige bibellesning. Når jeg ser tilbake, tenker jeg at det var kanskje ikke helt det gjennomsnittlige, smiler Agnes.

LES HELE SAKEN I E-MAGASINET >>

VIL DU LESE AGENDA 3:16 DIGITALT? FÅ TILGANG HER!