;

Musikalske menn lager musikk med mening

For rogalandstrioen Gilberdal handler musikken først og fremst om å gjøre en forskjell.

Tekst og foto Hjørdis Halleland Mikalsen

Forsiktig, så vi ikke trør ned gresset. Det er tross alt mat dette, sier Tor Kjetil mens han skritter varsomt ut i gresset som rekker ham midt på leggen. 

Gårdsplassen på Randaberg er som en liten øy i et bølgende hav av grønt. Tre menn har stilt seg opp for fotografering i en frodig åker. 

– Ikke fremstill oss som et boyband, er du snill, sier Øystein etterfulgt av en lattersalve fra de to andre. 

Musikalsk melankoli

Nei, ikke boyband. Men derimot tre muntre, melankolske og musikalske menn som finner glede i å lage musikk med mening. Tre gutter med bedehus­bakgrunn som har blitt voksne og erfart at livet byr på like mange spørsmål som svar. Som har prøvd livets oppturer og nedturer, og som ønsker å dele budskapet om at «ingen har lovt oss i påse og sekk, men me kjenne at me leve og e glad for det me fekk». Barnetroen har de tatt med seg inn i voksenlivet, men de er alle tre grunnleggende opptatt av å formidle respekt for menneskers ulike bakgrunn og livssyn.

– Det kan fort bli en floskel å si at vi lager musikk med mening. For det gjør vel alle som driver med dette. Men vi har et sterkt ønske om å bruke musikken til å formidle egne livserfaringer, sorg og glede, tro og tvil og alt det som følger med det å være menneske. Vi ønsker at våre tekster skal være til oppmuntring og hjelp, sier Kjell Emil. 

(…)

LES HELE SAKEN I E-MAGASINET >>

VIL DU LESE AGENDA 3:16 DIGITALT? FÅ TILGANG HER!