;

Småbarnsmor og heltidspolitiker

«Det er ikke så farlig. Alt trenger ikke å være perfekt». Det skulle Ida Lindtveit Røse gjerne ha sagt til den ti år gamle utgaven av seg selv hvis hun kunne. Nå sier KrF-politikeren det til gjengjeld så ofte hun kan – både til seg selv og sine egne barn.

Tekst Susanne Ward Ådlandsvik Foto Øyvind Ganesh Eknes

Vi skulle ha møttes utendørs, tatt bilder mens vinden blåste i det lange håret og Oslofjorden glitret sommerblå i bakgrunnen. I stedet kom et kraftig juniregn som tvang oss til å søke ly på et av Stortingets møterom. 

– Og jeg som sendte barna i barnehagen med sandaler i dag, sier Ida, og rister litt oppgitt på hodet av seg selv.

– Det er viktig for meg at det jeg jobber med har
en betydning for andre, sier Ida Lindtveit Røse.

De kom tettere enn hun og mannen hadde planlagt, de tre barna Erle, Ylva og Sølve. I løpet av fire år var de trebarnsforeldre, til tross for at de hadde tenkt å la det gå fem år mellom andre og tredjemann.

– Vi har lært oss å prøve å se det positive i det som er, fremfor å tenke på det som kunne ha vært. Vi er i dette som et team og forteller hverandre jevnlig hvor bra det er at vi fikk barna så tett. Hadde vi ventet, ville vi kanskje aldri fått tredjemann, sier hun.

Likevel, da svigerforeldrene tilbød seg å passe trekløveret et par dager i julen for at småbarnsforeldrene kunne reise bort, sa de at de mer enn gjerne tok imot barnevakt, men alt de ønsket var å slappe av på sofaen hjemme. 

– Vi hadde ikke behov for å reise lenger enn til vår egen stue, smiler hun. 

En viktig stemme

Hverdagen som småbarnsmor og heltidspolitiker gir ikke så mange muligheter til å slappe av på sofaen. I april ble hun valgt til andre nestleder i KrF og utgjør nå ledertrioen i partiet sammen med Olaug Bollestad og Dag-Inge Ulstein. En av oppgavene er å reise rundt i landet, møte velgere, motivere til innsats for partiet og snakke om hvorfor det er viktig med KrF i norsk politikk.

(…)

LES HELE SAKEN I E-MAGASINET >>

VIL DU LESE AGENDA 3:16 DIGITALT? FÅ TILGANG HER!