;

– Betyr mye å rose andre

Du har kanskje sett ham som korist eller pianist i sangprogrammer som The Voice og Idol på TV2? Nå skal Jens Andreas Kleiven anbefale musikk i Agenda 3:16.

Tekst og foto Kristin W. Malmin

Jazzmusiker, lovsangsleder, pianist, korist, komponist og småbarnsfar er blant de mange rollene frilansmusiker Jens Andreas Kleiven har. Denne første helga i august er han på besøk i hjembygda Rømskog, for her er store og små samlet til Kørrefestival. Det betyr møter, konserter og aktiviteter på idylliske Kurøen bygdetun, ikke langt fra grensen til Sverige og kun halvannen times kjøretur fra Oslo. For noen år siden hadde Kleiven selv konsert her. Denne kvelden sitter han også bak tangentene, men som lovsangsleder. 

Mellom kveldsmøte og kveldskonsert med svenske Michael Jeff Johnson har Kleiven tid til en prat. Den ferske spalteskribenten i Agenda 3:16 ler litt når han får spørsmål om hvorfor han takket ja til å anbefale musikk i Agenda 3:16:

– Det var litt vanskelig faktisk, litt skummelt å skrive det første bidraget. Av to grunner. For det første bør det jo passe i Agenda 3:16. For det andre hører jeg på veldig mye forskjellig musikk, så det ble en fin utfordring å bli bevisst på hva jeg hører på som har trosinnhold.

Kleiven hadde takket nei om det var anmeldelser som også skulle være kritiske han måtte skrive.

Jeg hører på veldig mye forskjellig musikk, så det ble en fin utfordring å bli bevisst på hva jeg hører på som har trosinnhold.

Jens Andreas Kleiven

– Jeg liker at det handler om å skrive hyggelige ting. Å si noe fint om folk som synger og spiller fint, er noe jeg setter høyt – det å rose folk i bransjen, sier frilansmusikeren. Han legger til at det var gøy å få en utfordring som var litt annerledes enn det han gjør til vanlig. 

Jazz, soul og gospel

– Hva hører du på selv?

– Jeg har vokst opp med en blanding av det jeg hørte på bedehus og i kirke, og med en pappa som gjerne ville høres ut som Oscar Peterson når han spilte piano. Det ble mye jazz fra starten av. Etter hvert ble jeg med i gospelkor. Jeg er også glad i soul. 

Jens Andreas Kleiven er jazzpianoutdannet. Etter to år på bibelskolen i Staffeldtsgate rett før det ble høyskole, fortsatte han på Musikk­høgskolen.

– Så jeg har en seksårig kjempegrundig bachelor i musikk, ler musikeren, som nå er timelærer ved NLA Høyskolen i Staffeldtsgate der han underviser i piano og samspill.

LES HELE SAKEN I E-MAGASINET >>

VIL DU LESE AGENDA 3:16 DIGITALT? FÅ TILGANG HER!