;

Reflex langs livsvegen

– Jeg er glad i musikk, og jeg er glad i mennesker. Gleden ved å merke at folk blir berørt, er veldig inspirerende, sier Martin Alfsen.

Koret Reflex feirer i år 50-årsjubileum med nytt album og flere konserter i Norge og Tyskland. 64-åringen Martin Alfsen har vært med hele tiden, de siste 46 årene som dirigent. En fremdeles musikalsk og åndelig glød, gjør at han ikke en gang har tenkt på å slutte.

Tekst Olav Solvang

Dette er et livskall, sier Martin Alfsen.

Vi treffer ham på Halvorsens konditori i Oslo. Martin Alfsen har kjørt fra Fredrikstad, hvor han nå bor sammen med kona Mette Gansmoe. 

Det er travle dager. Han har nettopp lagt siste hånd på jubileumsalbumet til Reflex, hvor tre av 19 sanger er nye og resten er ­remastret. Det er blitt en salig blanding av tradisjonell gospel, pop og hiphop.

Reflex opptrer i Storsalen i 1988.

Siden de fleste i dagens Reflex-kor er i 20–30-årene, mens publikummet deres ikke sjelden er over dobbelt så gamle, synes han det er en fin sjangerblanding.

– Jeg er fremdeles glad i gospel, men jeg er også nysgjerrig på nyere musikkstiler. Egentlig er jeg vel et nokså fremtidsrettet menneske.

Søndagsskole og skolekorps

Martin Alfsen vokste opp like ved Slottsparken i Oslo. Han gikk på Ruseløkka skole. Og han gikk i Østre Frikirke fra han var en neve store. Foreldrene gikk der. Det samme gjorde besteforeldrene på begge sider.

– Du hadde kanskje ikke noe valg? 

– Jeg likte meg der, særlig på søndags­skolen. Men i starten var det ikke noe kor jeg kunne være med i. Det var mannskor og blandet kor, men ikke barnekor.

LES HELE PORTRETTET I E-MAGASINET >>

VIL DU LESE AGENDA 3:16 DIGITALT? FÅ TILGANG HER!