;

Startet barnekor i Nordlyskatedralen

Frida Hegge Hardang har stor glede av å lede barnekor.

Da Frida Hegge Hardang flyttet til Alta, oppdaget hun at det ikke fantes noe kor i Nordlyskatedralen. Nå går nærmere 40 barn i Arctic gospel choir.

Tekst og foto Ingvild Østby

Korleder Frida Hegge Hardang (t.v) får nå hjelp av
Hedda Steine som nylig flyttet til Alta.

Barnekoret Arctic Gospel Choir har sin første øvelse i Nordlyskatedralen i Alta denne høsten. Koret ledes av Frida Hegge Hardang og ble startet opp for ett år siden. Den nybakte moren har med seg tre måneder gamle Sigrid på øvelsen, og når de yngste barna i koret har dratt hjem, har Frida tid til en prat mens Hedda Steine, som flyttet til Alta i høst, vikarierer i rollen som dirigent for den eldste gjengen i koret.

Engasjert 

–  Jeg elsker barn og kor, forteller Frida, som har gått i kor siden hun var bitteliten. Foreldrene drev kor i alle år. Frida fikk teste seg som dirigent for TenSing hjemme i Lier allerede som 12-åring. Da skjønte hun at dette var noe hun ville holde på med resten av livet. Som student i Trondheim, dirigerte hun Soul ­Children-kor der. Etter hvert møtte hun en politimann som skulle bli mannen i hennes liv. Da Audun fikk fast jobb i Alta, ble det flytting fra Østlandet til Alta i 2021.

LES HELE SAKEN I E-MAGASINET >>

VIL DU LESE AGENDA 3:16 DIGITALT? FÅ TILGANG HER!