;

Gifteklar podkast-trio

Et bryllup er ikke hva det en gang var. Podkast-trioen Lisa, Rebekka og Live henter inspirasjon fra filmer, serier og sosiale medier heller enn fra foreldregenerasjonen.

Rebekka Loland (t.v), Live Bech-Sørensen og Lisa Ertesvåg er trioen som overtok iTropodden. I høst la jentene ut episoden «Tre forlovelser på tre måneder?!». Foto: Marielle Herje

Tekst Trygve W. Jordheim

– Jeg skal i sju bryllup i sommer. Det er nå bølgen starter, sier Lisa Ertesvåg (23) fra Herøy på Sunnmøre.

Det er en begivenhetsrik tid for henne og venninnene Rebekka Loland (23) fra Flekkerøy og Live Bech-Sørensen (23) fra Sotra. I august i fjor overtok trioen iTropodden (en del av nettmagasinet iTro.no, som drives av Misjonssambandet Ung). Drøyt to måneder senere kunne de slippe den høyst selvbiografiske episoden «Tre forlovelser på tre måneder?!».

I samtalen brukte de mye plass på å skildre selve forlovelsesøyeblikket: Hvordan kjæresten fant på en dårlig unnskyldning for å rigge til kamera og med betydelig kleinhet navigerte begge i riktig vinkel for å få ritualet til å se bra ut på film.

Minst én månedslønn

– Med alle Hollywood-frieriene vi har sett på film opp gjennom årene, er det ikke så rart at denne tradisjonen har slått rot også i Norge. Det å fri med en ring vil jeg si har vært vanlig her i alle fall de siste 20 årene, sier sjefredaktør i Nordic Bridal Media, Mari Kråkenes Loewen.

Ringen hun snakker om er ikke den klassiske gifteringen, men en egen forlovelsesring, helst med diamant.

LES HELE SAKEN I E-MAGASINET >>

VIL DU LESE AGENDA 3:16 DIGITALT? FÅ TILGANG HER!