;

Kroppsevangelisten

Alexis Lundh er barn av Jesus-vekkelsen på 70-tallet og har selv reist til USA for å sitte ved en læremesters føtter.

Alexis Lundh blir invitert en rekke steder i Norge for å undervise om kropp, seksualitet og pornoavhengighet. Men om han en sjelden gang «googler» sitt eget navn, får han et inntrykk av en mann han ikke helt kjenner seg igjen i.

Tekst og foto Kristin Wennemo Malmin

Over hundre unge er samlet i låven på Grimerud gård i Ottestad når Alexis Lundh underviser om identitet og seksualitet. Det er en formiddag tidlig i desember, og de som lytter er deltakere eller ledere på disippeltrenings­skolen på hovedbasen til misjonsbevegelsen Ungdom i Oppdrag. Her er den utsendte fra Tro & Medier blant venner. Når Alexis Lundh trer frem foran forsamlingen for å tale, trenger han ingen innledning om skapelsen av mann og kvinne i Bibelen. De som lytter har samme verdigrunnlag som ham selv. 

– Hva er fundamentet for sannhet? Er kjønn noe du føler? Er to av spørsmålene Lundh stiller, og viser til Romerne 12,1 der det står om å bære kroppen frem «som et levende og hellig offer til glede for Gud».

Jeg er veiledningsbar, jeg er ikke hugget i stein, selv om jeg vet at jeg kan fremstå bastant og selvsikker.

Alexis Lundh

I dag må undervisningen foregå på engelsk, for tilhørerne kommer fra en rekke ulike land. Selv om Lundh kjenner seg mest komfortabel med å undervise på norsk, er det ingenting i veien med engelskkunnskapene. Lundh har bodd flere år i USA, først som barn, senere som voksen. 

LES HELE PORTRETTET I E-MAGASINET >>

VIL DU LESE AGENDA 3:16 DIGITALT? FÅ TILGANG HER!