;

Brenner for Jesus og fellesskap

Runar Liodden begynte som ny leder i Acta – barn og unge i Normisjon, i april i fjor. I januar var han med på sitt første landsmøte i Acta og generalforsamling i Normisjon. Han var også leder av arrangementskomiteen for MER-konferansen som ble arrangert samtidig.

Overgangen fra å være kapellan i Modum til å bli daglig leder i en av Norges største, kristne barne- og ungdomsorganisasjoner, har vært større enn Runar Liodden kunne se for seg. Men han er takknemlig for å være i en sammenheng som er brennende opptatt av at barn og unge får bli kjent med Jesus.

Tekst og foto Kristin Wennemo Malmin

Sommeren 2022 kjente Runar Liodden at han var klar for en endring. I 23 år hadde han vært prest. Først ett år i forsvaret, siden ble det 22 år som kapellan i Modum. 

– Jeg hadde behov for å gjøre noe nytt, forteller Runar, der han sitter på sitt lille kontor i 6. etasje i Linstows gate i Oslo og forbereder seg til medarbeiderkonferansen MER i Stavanger med generalforsamling i Normisjon og landsmøte i Acta. På kontor­pulten står et bilde han fikk av en av de ansatte på sin første dag som daglig leder i april i fjor; «Ikke helt Messias, men sikkert en fin fyr» er brodert og rammet inn.

– Det var hyggelig gjort, og det hjalp meg til å senke skuldrene. Jeg er ingen frelser i møte med utfordringene Acta har, men jeg håper å være mer enn en fin fyr i rollen som daglig leder, sier Runar.

Å begynne som leder i Acta, har bydd på både gleder og utfordringer. Men først tilbake til sommeren 2022. Runar er på Oase-stevne. Der velger han å gå til forbønn.

LES HELE SAKEN I E-MAGASINET >>

VIL DU LESE AGENDA 3:16 DIGITALT? FÅ TILGANG HER!