;

Vil vise Guds kjærlighet ved å arbeide for rettferdighet

Heidi Sandvand Hegertun er Misjonsalliansens første kvinnelige generalsekretær.

Etter at Heidi Sandvand Hegertun ble generalsekretær i Misjonsalliansen for snart to år siden, har hun ikke sett seg tilbake. Å jobbe for verdens fattigste ut ifra et kristent menneskesyn, er en type jobb – ja, den eneste typen jobb – hun føler hun har forberedt seg til fra hun var liten.

Tekst Olav Solvang Foto Even Kleppa

På kontoret hennes, i bygården i Oslo som nå er solgt fordi hun og teamet mente verdien kunne forvaltes bedre andre steder, er det ikke bare kaffen Heidi Sandvand Hegertun tilbyr som er varm. 41-åringen, som tiltrådte lederstillingen i Misjonsalliansen i mai 2022, viser fra første stund et glødende engasjement for jobben sin.

Kanskje er det på sin plass å hente fram det gamle ordet og uttrykket kall, som særlig før i tiden var knyttet til misjons­arbeid?

Jeg er mer opptatt av hva som forener, enn det som skiller kristne, både her i Norge og i resten av verden. 

Heidi Sandvand Hegertun

– Dette er i hvert fall et arbeid jeg har et stort hjerte for. Det er uhyre meningsfullt å kunne gjøre noe med nøden og urettferdigheten i verden, både som kristen og medmenneske. Derfor er det ingen annen yrkesretning som har trigget meg, smiler hun.

Kjennetegnet på Misjonsalliansen, selve nøkkelen i arbeidet, er ifølge generalsekretæren utviklings- og alliansearbeid, som skaper tillit på tvers av kulturer, og samtidig bekjemper fattigdom.

– Det har vist seg å fungere, sier hun.

LES HELE PORTRETTET I E-MAGASINET >>

VIL DU LESE AGENDA 3:16 DIGITALT? FÅ TILGANG HER!