;

Blir aldri lei av Bibelen

Alf Kjetil Walgermo har noen kritiske innvendinger til den nye utgaven av Bibelen, men hovedinntrykket er godt.

For forfatter Alf Kjetil Walgermo var 14. mars i år, da Bibel 2024 kom ut, som bursdag og julaften på samme dag.

Tekst og foto Olav Solvang

Helt siden Alf Kjetil Walgermo som sjuåring fikk sin første voksenbibel, og straks startet å lese i Første Mosebok, har han vært en bibelentusiast. Viktigere enn nye bibeloversettelser, er likevel det bibelske budskapet om at Gud gjør alt for å komme menneskene i møte. At Jesus døde på korset og stod opp igjen.

Den 46 år gamle sunnmøringen har i en årrekke jobbet som journalist og redaktør i avisen Vårt Land. Han har gitt ut flere bøker, blant annet Barnebibelen, Bibelens kvinner, Du som er i himmelen og Røff guide til Bibelen. Da den nye revisjonen av den mest brukte bibeloversettelsen i Norge, Bibel 2011, kom i vinter, fikk den raskt sin naturlige plass blant de andre tolv biblene i familiens bokhylle.

Vi må ikke glemme at det er verdens mest leste bok, og den viktigste troskilden til over to milliarder mennesker

Alf Kjetil Walgermo

– Vi må ikke glemme at det er verdens mest leste bok, og den viktigste troskilden til over to milliarder mennesker, sier Alf Kjetil Walgermo mens vi beskuer Bibelens historie på utstillingen i Bibel­selskapets nye kontorer i Oslo.

At Bibel 2024 kort tid etter utgivelsen lå på femteplass på bestselgerlistene for skjønnlitteratur, synes han lover godt. 

– To av tre nordmenn har en bibel, men under 20 prosent leser i den regelmessig. Forskjellige utgaver, ikke minst den nye Folkebibelen, kan forhåpentligvis skjerpe lysten på bibellesning.

LES HELE SAKEN I E-MAGASINET >>

VIL DU LESE AGENDA 3:16 DIGITALT? FÅ TILGANG HER!