;

Løfter frem pinsen med Himmelregn

Tre av de fire bak Himmelregn. Fra venstre, komponist og organist Jon Kleveland, sanger og artist Kristina Jølstad Moi, lærer, dirigent og kunstnerisk ansvarlig Rigmor Stakkeland.

Sanger og artist Kristina Jølstad Moi hadde en drøm om å sette opp et pinsespill. Nå blir drømmen virkelig. Første pinsedag blir «Himmelregn» urfremført i Randesund frikirke i Kristiansand.

Tekst og foto Egil Mongstad

Det skal virkelig bli liv og røre på «torget i Jerusalem» når vi skal fremføre dette. Vi blir 60–70 sangere fra Randesund Soul Children og fra vårt et eget prosjekt­kor i kirken, og vi har med oss solister, skuespillere og statister, forteller Rigmor Stakkeland, og ser på Kristina Jølstad Moi med et stort smil. 

De to vennene gleder seg stort til dette. I flere måneder har de organisert, forberedt og planlagt. Musikken til forestillingen er spilt inn, og nå begynner jobben med å øve med kor, solister og få på plass alt det som skal skje på denne første pinsedagen. «På torget i Jerusalem» skal det være liv og røre. Her er handelsboder og barn som leker. Her er også disiplene. Alt dette skal skje på scenen og i kirkerommet i Randesund frikirke første pinsedag.  

Et fellesprosjekt

Tankene om å lage et pinsespill, som utviklet seg rundt kjøkkenbordet hjemme hos Kristina Jølstad Moi for noen år siden, er nå i ferd med å bli virkelige. Jølstad Moi er sanger og artist, og har gitt ut en rekke album.

Vi har både julespill og påskespill, men hvorfor har vi ikke en forestilling om pinse?

Kristina Jølstad Moi

LES HELE SAKEN I E-MAGASINET >>

VIL DU LESE AGENDA 3:16 DIGITALT? FÅ TILGANG HER!