;

Vil bekjempe seksuelle overgrep

– Dette kurset er det behov for. Seksuelle krenkelser skjer over alt – også i kirken, sier Sajeda Akter Boby, som er ansatt i Normisjon Bangladesh og en av pådriverne for kurset.

– Vi har alt for mange seksuelle overgrep i Bangladesh. Kirkene våre er ikke oppmerksomme på at det også skjer hos oss. Det vil vi gjøre noe med, forteller Rebecca Singha, advokat og styreleder for Normisjon i Bangladesh.

Tekst og foto Kristin W. Malmin, Bangladesh 

Advokat Rebecca Singha har opplevd at kvinner
som i en rettsal har anklaget en mann for voldtekt,
selv har blitt beskyldt for å være seksualforbryter.

En times kjøretur vekk fra den travleste delen av Dhaka, hovedstaden i Bangladesh, er rundt 60 personer samlet på et retreatsted. Normisjon i Bangladesh har invitert sine tre samarbeidskirker i landet, samt lærere fra ­enkelte skoler de driver, til konferanse denne helgen i februar. Målet er å øke bevisstheten og kunnskapen om seksuell trakassering og konsekvensene av slike handlinger, samt å starte prosessen med å lage ­retningslinjer som kan forhindre seksuelle overgrep.

Styreleder for Normisjon i Bangladesh, Rebecca Singha, deltar på seminaret fordi hun mener tema­tikken er «brennaktuell».

Som advokat og menneske­rettsaktivist er jeg opptatt av at vi må ta utfordringen, og sørge for at kvinner blir beskyttet.

Rebecca Singha

– Vi strever med at vi har alt for mange seksuelle overgrep i Bangladesh. Som advokat og menneske­rettsaktivist er jeg opptatt av at vi må ta utfordringen, og sørge for at kvinner blir beskyttet. I kirkene våre er det liten bevissthet om at dette må håndteres. Jeg ­ønsker at våre menigheter blir klar over dette, slik at det blir trygt å være i kirkene, fremhever hun til Agenda 3:16 i en liten pause mellom postene på ­programmet.

LES HELE SAKEN I E-MAGASINET >>

VIL DU LESE AGENDA 3:16 DIGITALT? FÅ TILGANG HER!