;

Imponert over kvinner i Bangladesh

– Lamb er et sykehus for de fattige. Alle kan komme, forteller Karen Rebbestad Løkken (43).

– De som imponerer meg mest, er kvinnene. De jobber og jobber, sier Karen Rebbestad Løkken. Tidligere i år begynte hun som lege på et sykehus nord-vest i Bangladesh. 

Tekst og foto Kristin W. Malmin, Bangladesh

Søndag morgen i Dinajpur distrikt, nordvest i Bangladesh: Norske Karen Rebbestad Løkken har tatt på seg den hvite legefrakken og gjør seg klar til en 12-timers vakt på Lamb Hospital. Sykehuset, som er drevet av en frivillig organisasjon (NGO) i landet, ble opprinnelig etablert av blant andre en amerikansk misjonsorganisasjon. Den norske legen og hennes familie er utsendinger for Normisjon i dette tett befolkede landet innerst i Bengalbukta. Landet er omkranset av India, men har en kort grense til Myanmar i sør-øst.

Det er utrolig spennende å jobbe med kvinner og kvinnehelse.

Karen Rebbestad Løkken

Familien Rebbestad Løkken, som i tillegg til Karen består av pappa Bård og barna Theo (9), Noa (7) og Ingrid (3), hadde to år i hovedstaden Dhaka før de flyttet til Dinajpur og Lamb Hospital rundt nyttår. Her begynte allmennlegen fra Norge som juniorlege i januar.

LES HELE SAKEN I E-MAGASINET >>

VIL DU LESE AGENDA 3:16 DIGITALT? FÅ TILGANG HER!