;

Trosvalget skilte dem ikke

Jens Brun-Pedersen sier han er glad for at lillesøster Gunhilde ber for ham. Han ser på det som et uttrykk for omsorg.

Mens Jens Brun-Pedersen i slutten av tenårene forlot troen og ble en profilert pressesjef for Human-Etisk Forbund, valgte den 14 år yngre søsteren Gunhilde å bli i troen – etter hvert også en av lederne i hjemmemenigheten. Siden har de diskutert, støttet og respektert hverandre.

Tekst og foto Olav Solvang 

De vokste opp i pinsemenigheten Filadelfia i Drammen, som i dag heter Filadelfiakirken Drammen. I barne- og ungdomsårene minnes de at det var menighetsliv nærmest døgnet rundt: Søndagsskole, formiddagsmøter og kveldsmøter, koret Ungdomsmusikken, og Filadelfia Hornorkester hvor Jens spilte B-kornett. 

Morfaren, predikanten Sverre Kornmo, som regnes som en åndshøvding i pinsebevegelsen, bodde i andre etasje i tomannsboligen deres. Morens bror, Morgan Kornmo, ble en like sentral skikkelse, både som pinsepastor og KrF-politiker. Nesten uansett hvor de snudde seg, var det pinse­venner.

Vi ble tidlig enige om at trosvalgene våre ikke skulle få ødelegge vennskapet vårt.

Morfaren, predikanten Sverre Kornmo, som regnes som en åndshøvding i pinsebevegelesen, bodde i andre etasje i tomannsboligen deres. Morens bror, Morgan Kornmo, ble en like sentral skikkelse, både som pinsepastor og KrF-politiker. Nesten uansett hvor de snudde seg, var det pinsevenner.

(…)

-Var det en streng barndom?

-Det var mye som ikke var lov: Dans, kino, idrett, kortspill og så videre.

(…)

LES HELE SAKEN I E-MAGASINET >>

VIL DU LESE AGENDA 3:16 DIGITALT? FÅ TILGANG HER!