;

Nr 5 2018

Nr 5/2015

I måneden da vi feirer vår nasjonaldag reflekterer vi over hva som er «det norske». Vi gir også økonomitips, og har blant annet møtt et ektepar som har brakt kurs i personlig økonomi til flere norske menigheter. Månedens portrettintervju er med Olav Fykse Tveit, nordmannen som er leder for en halv milliard kirkemedlemmer over hele verden.

Søstre aktuelle på hver sin arena

Sanger Hilde Svela sier hun aldri hadde turt å gjøre som lillesøsteren Marianne Engebretsen – å delta i konkurransen The Voice. Samtidig synes hun det er litt av et vågestykke hun selv har kastet seg ut på denne våren.

Read article "Søstre aktuelle på hver sin arena"

Tabuet personlig økonomi

En av fire er blakke før lønning – hver eneste måned. TV-programmet Luksusfellen viser også mange eksempler på at dårlig styring av personlig økonomi kan føre folk i alvorlige kriser. Cathrine Langseth ble mer bevisst på eget forbruk etter et kurs i kirken.

Read article "Tabuet personlig økonomi"

Leder for kirker i hele verden

Kirkefellesskapet Olav Fykse Tveit er leder for, teller omlag en halv milliard mennesker. Ballasten han fikk som prestesønn med oppvekst forskjellige steder i Norge, kommer godt med. Veldig mye i økumenikken handler om å bygge relasjoner, erfarer han.

Read article "Leder for kirker i hele verden"

På jakt etter det norske

Ved inngangen til mai måned har Agenda 3:16 jaktet på det norske gjennom barns betraktninger og blikk utenfra, godt hjulpet av en sosialantropolog og den nynorsktalende telemarkingen Yasmin Syed.

Read article "På jakt etter det norske"