Ny generalsekretær vil skape begeistring og fellesskap

Normisjons nye generalsekretær beskrives som utadvendt, uredd og uhøytidelig.
Foto: Kristin W. Malmin

Normisjons nye generalsekretær vil skape begeistring for det som skjer i organisasjonen både i Norge og i utlandet, og han har allerede klare tanker om hva han vil prioritere. – Men jeg er ingen solospiller, jeg er ikke god alene, sier Kjetil Vestel Haga.

Tekst: Kristin Wennemo Malmin


– Tenk å reise fra denne arbeidsplassen her. 

Kjetil Vestel Haga står utenfor matsalen på Bibelskolen i Grimstad (BiG) og peker ut mot sjø, holmer og horisont. Han innrømmer at det er vemodig å måtte slutte som rektor når september er over. Ikke bare på grunn av de vakre omgivelsene og den fine utsikten. Han har likt arbeidsoppgavene svært godt.

Men rektoren dveler ikke lenge ved vemodet. Han peker mot skråningen nedenfor og sier: – Her er det muligheter. Vi kan gjøre noe med den skråningen der. Og der nede på stranda, om vi hadde fått utvidet tomten, kunne vi kanskje ha bygget et sted for sjelesorg og veiledning?

I løpet av Kjetil Vestel Hagas tid som rektor ved bibelskolen har det skjedd mye. Ikke minst var han en av ildsjelene bak Normisjonshallen som ligger et steinkast nedenfor skolebyggene. Og at Norkirken Grimstad også flyttet hit, var han en av initiativtakerne til. 

(…)

Jeg setter pris på at folk gjør meg oppmerksom på mine blindsoner.

Kjetil Vestel Haga

– Hvordan kommer du til å forme stillingen?

– Det første jeg vil si er at jeg ønsker å skape begeistring i Normisjon for det som skjer ute og hjemme. At vi får en felles begeistring – et vi – dette står vi sammen om. Der jeg har lykkes, er der jeg har fått med meg gode folk som har greie på det de holder på med. Det handler grunnleggende om forvaltning av talentene våre. 

(…)


Denne teksten er et utdrag av portrettet i Agenda 3:16s papirutgave.
Les hele portrettet i nr 6. 
Er du ikke abonnent, kan du bestille abonnement her