;

– Min tro handler om nåde

Foto: Kristianne Marøy

– Min tro handler nesten utelukkende om nåde. Den kan oppsummeres i to ord – Ja takk! 

Tekst Brita Skogly Kraglund – 10.12.2020


– Bønnesamlingen er et av de viktigste stedene jeg har. Der føler jeg fotfeste og trygghet.
For meg som ikke har vokst opp i en kristen sammenheng, er dette den første menigheten jeg har et forhold til, sier hun og uttrykker hvor takknemlig hun er for akkurat det. 

Lenge sto intellektet i veien for troen, inntil jeg forsto at tro er det samme som overgivelse.

Hanne Krogh

– Hvordan startet din troshistorie?

– Den startet i voksen alder. Lenge sto intellektet i veien for troen, inntil jeg forsto at tro er det samme som overgivelse. Vi vil gjerne være beslutningstakere. Religion er selvmotsigende. I det øyeblikket vi fanger Gud, har vi gjort ham for liten.

– Når troen skal gjennom våre ord, blir det store borte. Og til tider er det et filosofisk valg. Det finnes et vitne til livet mitt, og mine handlinger har konsekvenser. Selv i de dagene tvilen sniker seg inn, ønsker jeg å leve innen de rammene, sier artisten. 

(…)

Kirkekonserter

Sangeren var blant de første som dro på juleturné i kirker landet rundt. 

– Jeg er opptatt at hva som skjer i distriktene, sier hun.

– Karsten Isachsen ville ha meg med på turné, men jeg kunne ikke være en som bare kom inn et sted i programmet. Etter hvert tok jeg kontakt med Menighetsfakultetet for å få råd om hvordan jeg kunne bruke kirkerommet. Der fikk jeg råd om at jeg bare måtte synge – ikke snakke. Men det er ikke meg. 

Samtidig hadde Hanne mange forespørsler fra ulike kor med tilknytning til kirker. 

– Det var deres kirker, og jeg sa ja til dem. Resultatet ble ulike konserter på hvert sted. Og korene ga meg frimodighet til å våge å innta kirkerommet.

(…)

– Scenen er det eneste stedet jeg føler meg trygg. Der kan jeg slippe all energi løs. Gi meg en spotlight å gjemme meg i, sier hun. 

(…)


Denne teksten er et utdrag fra portrettet i Agenda 3:16 nr 8, 2020.
Les hele portrettintervjuet i papirutgaven! 
Er du ikke abonnent, kan du bestille abonnement her