;

Fiskesuppe


Antall personer 4    
Tilberedelsestid 40 minutter
Kokkens tid 40 minutter


Ingrediensliste

  • 400 g reker med skall
  • 1 purre
  • 1 stilk stangselleri
  • 4 ss olivenolje
  • 6 dl vann
  • 1 sjalottløk
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 cm fersk ingefær
  • 2 gulrøtter
  • 2 vårløk
  • 100 g aspargesbønner
  • 600 g fisk – for eksempel laks og torsk
  • 25 g smør
  • 1/4 – 1/2 ts chilipulver
  • 1-2 ts salt
  • 1 ss hvetemel
  • 3 dl melk
  • 3 dl fløte
  • saft av 1/4 – 1/2 sitron
  • nykvernet pepper

Tekst Marit Røttingsnes Westlie

Bruker du rekeskallene og lager kraft, får du skikkelig god fiskesuppe på ganske så kort tid!

Slik gjør du:

Rens rekene, vask purren og skjær den i skiver. Grovhakk stangsellerien. Ha 2 ss av oljen i en kjele på høy varme. Ha i rekeskallet, purren og stangselleri. Fres dette i 4–5 minutter. Rør så det ikke brenner seg.
Ha i vannet og la det småkoke mens du gjør klart resten av ingrediensene. Finhakk sjalottløken, hvitløkfeddet og ingefæren.
Skjær gulrøttene og vårløken i tynne skiver. Skjær tuppene av aspargesbønnene før du deler dem i to. Fisken deler du i terninger på ca. 2 x 2 cm.
Smelt sammen smøret og resten av olivenoljen i en ny kjele og ha i løk, hvitløk, ingefær, chilipulver og salt, og la det surre på litt under medium varme i 4–5 minutter. Rør inn hvetemelet.
Sil rekekraften over i et litermål og spe med kraften i den andre kjelen. Rør ut klumpene. Ha i melk og fløte, kok opp og la det småkoke i 5 minutter. Ha i gulrotskivene og fisketerningene og la det syde i 5 minutter. Ha i aspargesbønnene og la det syde videre i 3 minutter. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
Dryss vårløken og rekene over suppen ved servering.


Hun lever av å dele matoppskrifter, men mener at fellesskapet rundt bordet er viktigere enn selve maten. Nå har Marit Røttingsnes Westlie gitt seg som matskribent i Agenda 3:16 etter over 16 år. Les hele saken HER.