;

Ny Acta-leder: – Dette bør vi satse på

– Mia Holta gjør her et grep som Acta og Normisjon bør satse på framover, sier Runar Liodden.

Runar Liodden ønsker å følge opp initiativet til Mia Holta.

Tekst Kristin Wennemo Malmin – publisert i Agenda 3:16 nr. 3/2023

Runar Liodden begynte som ny daglig leder i Acta – barn og unge i Normisjon, 1. april i år. Han har fått lese artikkelen om Mia Holta og sier at han blir svært begeistret over hvordan hun følger opp ungdommene. 

– Å vise et slikt hjerte for ungdommene er forbilledlig. Å forlate hjemmet og hjemstedet sitt er en stor og sårbar overgang i en ung voksen sitt liv. Derfor tror jeg det er så viktig å tilby støtte og veiledning, og hjelpe dem som vil til å finne et kristent fellesskap på det nye stedet hvor de kan fortsette å bidra og ta imot. Samtidig tenker jeg det er viktig at menigheten kobler inn foreldrene i denne prosessen og utruster dem til å være støttespillere for barna som er på vei ut av «redet». Foreldrene er jo tettere på hele veien enn vi kan være som ansatte og frivillige voksne i ungdomsarbeidet.

Mia Holta gjør her et grep som Acta og Normisjon bør satse på framover.

Runar Liodden

– Mia Holta foreslår at denne måten å jobbe på kan koble Acta og Normisjon tettere sammen. Kan denne modellen adopteres flere steder?

– Mia Holta gjør her et grep som Acta og Normisjon bør satse på framover. Dette vil utvilsomt bidra til å tenke kontinuitet i arbeidet til Acta og Normisjon. Kanskje kan dette gjøres ved å ha en samling i menigheten hvor tenåringene og foreldrene er sammen om en markering med gode samtaler og relevant undervisning. Her kan jo også studenter som har erfart denne overgangen komme og dele sine oppturer og nedturer, og snakke om hvordan det kristne fellesskapet har vært en viktig og trygg base i den nye tilværelsen. I sammenhenger hvor det ikke er så mange tenåringer som skal flytte ut, kan man jo samarbeide med andre menigheter som vil være med å følge opp ungdommene, sier Runar Liodden.