;

Nr 10/2017

Agenda 3:16s oktobernummer har et alvorlig tema: Dømmer Gud? Fire teologer gir ulike svar på store spørsmål om dom og fortapelse.I livspuls ser vi nærmere på hvorfor kirkekaffe er så viktig, og i portrettet får du møte Solveig Leithaug – musiker, sanger og låtskriver.

I tillegg får du glimt fra misjonsjubileum i India som samlet fire tusen mennesker – dobbelt så mange som de forventet. Og vi har spurt trosopplærer Karen Nystøyl om hvordan man kan skape nådefulle rom for barn.

God lesning!

Ønsker varmere kirkekaffe

– Kirkegjengere bør gjøres oppmerksom på at mange nye ønsker mer kontakt. Vi har et felles inkluderingsansvar, mener Marianne Magnussen.

Read article "Ønsker varmere kirkekaffe"

Den viktige kirkekaffen

Å skape sosialt fellesskap rundt kirkekaffe i forbindelse med en gudstjeneste, er avgjørende for at folk skal bli i en menighet over tid, mener flere Agenda 3:16 har snakket med. Kirkekaffe kan arrangeres på mange ulike måter – men ikke uten frivillig innsats.

Read article "Den viktige kirkekaffen"

Synger fra hjertet

Tunge tak og tøffe perioder har ikke hindret Solveig Leithaug i å formidle livsglede, tro og håp gjennom 30 år som låtskriver og sanger. I vår kom plata Time, inspirert av hverdag og nære relasjoner.

Read article "Synger fra hjertet"

Er fortapelse mulig – eller blir alle frelst?

Harald Hegstad og Sturla Stålsett er professorer ved Menighetsfakultetet. Begge snakker høyt og tydelig om Guds kjærlighet. Men i spørsmålet om menneskets evige skjebne går de to teologene hver sin vei.

Read article "Er fortapelse mulig – eller blir alle frelst?"