Nr 9/2017

Agenda 3:16s septemberummer får du to sterke historier fra menn som forteller om hvordan det var å oppdage at de fikk følelser for personer av samme kjønn. Vi spør også hvordan vi snakker om temaet homofili i menigheter.

Agenda 3:16 har vært i Alta og besøkt møteplassen Hjerterom, og vi har reportasje fra India – et av verdens farligste land å være kvinne, men der kvinner kjemper og oppnår resultater.

Portrettet er med avtroppende biskop i Oslo, Ole Christian Kvarme.

To historier om homofili

De har ulike meninger om kirken gjorde rett i å åpne for at to av samme kjønn kan gifte seg i Den norske kirke. Mens Per Dehlin (t.h) synes det er bra, mener Karl-Rune Nilsen (t.v) at det har blitt vanskeligere å være ham. Agenda 3:16 har møtt begge to. Her forteller de sine historier.

Read article "To historier om homofili"

Biskop i dialog

Nylig mottok biskop Ole Christian Kvarme pris for sin rolle som brobygger mellom ulike religioner og kulturer. Dagene som biskop i Oslo er snart talte, men dialogen mellom mennesker vil han fortsette med.

Read article "Biskop i dialog"

Alle krever noe av oss

Hvordan ta relasjonene på alvor uten å slite seg ut? Ektepar i 60-årene stiller et spørmål til samlivsterapaut Anne Dahl i Agenda 3:16s faste spalte «relasjonelt»

Read article "Alle krever noe av oss"

Hjerterom i Alta

Mer enn å være sted der noen yter hjelp, mens andre mottar, vil Hjerterom i Alta være en møteplass der alle bidrar og betyr noe for hverandre. – Vi ønsker mest mulig mangfold, sier leder Margit Djuve Edland.

Read article "Hjerterom i Alta"