;

Nr 9/2017

Agenda 3:16s septemberummer får du to sterke historier fra menn som forteller om hvordan det var å oppdage at de fikk følelser for personer av samme kjønn. Vi spør også hvordan vi snakker om temaet homofili i menigheter.

Agenda 3:16 har vært i Alta og besøkt møteplassen Hjerterom, og vi har reportasje fra India – et av verdens farligste land å være kvinne, men der kvinner kjemper og oppnår resultater.

Portrettet er med avtroppende biskop i Oslo, Ole Christian Kvarme.

To historier om homofili

De har ulike meninger om kirken gjorde rett i å åpne for at to av samme kjønn kan gifte seg i Den norske kirke. Mens Per Dehlin (t.h) synes det er bra, mener Karl-Rune Nilsen (t.v) at det har blitt vanskeligere å være ham. Agenda 3:16 har møtt begge to. Her forteller de sine historier.

Read article "To historier om homofili"

Ole Kristian Kvarme

Nylig mottok biskop Ole Christian Kvarme pris for sin rolle som brobygger mellom ulike religioner og kulturer. Dagene som biskop i Oslo er snart talte, men dialogen mellom mennesker vil han fortsette med.

Read article "Biskop i dialog"

Alle krever noe av oss

Hvordan ta relasjonene på alvor uten å slite seg ut? Ektepar i 60-årene stiller et spørmål til samlivsterapaut Anne Dahl i Agenda 3:16s faste spalte «relasjonelt»

Read article "Alle krever noe av oss"

Hjerterom i Alta

Mer enn å være sted der noen yter hjelp, mens andre mottar, vil Hjerterom i Alta være en møteplass der alle bidrar og betyr noe for hverandre. – Vi ønsker mest mulig mangfold, sier leder Margit Djuve Edland.

Read article "Hjerterom i Alta"