;

Nr 12/2015

I julenummeret kan du lese om at flere og flere menigheter i Norge er opptatt
av GODHET. Det arrangeres godhetsdager og godhetsuker.
I portrettintervjuet får du et sterkt møte med fotballmentor Eivind Arnevåg,
og på livpulssidene spør vi denne gangen om det er rom for å være mann i kirken?
Om du lurer på hvilken barnebibel du skal kjøpe til fadderbarnet eller barnebarnet,
gir vi deg hjelp på veien i artikkelen «Barnebibeljungelen», som også er månedens nettsak.

 

Barnebibeljungelen

En barnebibel kan være en god julegave. Men det er ikke bare-bare å skulle gå inn i en bokhandel og plukke med seg en barnebibel. For å gi en så personlig gave, bør en kjenne barnets familie- og menighetsbakgrunn, interesser og modenhet.

Read article "Barnebibeljungelen"

Arnevågs metode

Den tidligere fotballproffen og toppscoreren Eivind Arnevåg i KFUM-fotball synes det er stas at ett av lagene deres rykker opp i 1. divisjon. Men den største seieren er måten de har gjort det på.

Read article "Arnevågs metode"

Rom for å være mann?

Er det rom i menigheten for menn som ikke sitter i styrer eller står på talestolen? I Drammen har fire menn funnet sin plass ved å bruke tid og krefter på dugnadsarbeid i kirka. – Jeg tror menn ofte søker handling som uttrykk for sin tro, sier Paul Erik Wirgenes.

Read article "Rom for å være mann?"

Overrasker med godhet

De går ikke lenger gatelangs i sentrum av en by for å dele ut traktater om kristen tro – med et spørsmål om du kjenner Jesus. Sjansen er større for at de står på dørterskelen din med et nybakt brød – eller at du får tilbud om praktisk hjelp som snømåking eller maling av hus. Flere og flere menigheter i Norge deltar i organisert godhet. Målet er at godheten blir hverdagslig, og at både de som gir godhet og omgivelsene blir forandret. Fordi Gud er god.

Read article "Overrasker med godhet"