;

Nr 9/2016

Agenda 3:16 har vært på reportasjetur på Cuba! I hovedsaken vår blir du denne gangen kjent med en ung, skjør luthersk kirke gjennom møte med ulike mennesker på Cuba – et land der det tidligere var vanskelig å være kristen.

Ellers i bladet ser vi nærmere på det å være åpen om sårbarhet, vi har portrettintervju med Lars Dahle fra Mediehøgskolen Gimlekollen, samt et møte med tidligere Extol-vokalist Peter Espevoll. Og mye mer!

Kirke i frihetssøkende land

Tradisjonelt har kristne hatt vanskelige kår på Cuba. Slik er det ikke lenger. Agenda 3:16 har sam men med Cuba-kjenner Øystein Lied besøkt Den lutherske kirken på øya i Karibien. – Noe av grunndraget i den cubanske folkesjelen er å søke frihet fra å være under åket av en fremmed makt, forteller han.

Read article "Kirke i frihetssøkende land"

Hundre år i endring

Ved starten for hundre år siden ville Bibelskolen i Staffeldtsgate først og fremst utruste Indremisjonsselskapets forkynnere. I dag heter institusjonen NLA Høgskolen, og er et anerkjent utdanningssted for sangere og musikere. Vi fikk med oss tidligere rektor Svein Granerud på et lite tilbakeblikk.

Read article "Hundre år i endring"

– Våg å være sårbar

– Da jeg erkjente at jeg var psykisk syk, kunne veien tilbake til et normalt liv begynne, forteller Erik Albert. Nå forteller han sin historie for å hjelpe andre til å våge å være åpne og vise sårbarhet.

Read article "– Våg å være sårbar"

Mediestrategen Lars Dahle

Lars Dahle ønsker at kristne skal lytte – til Bibelen og til samtiden. Den avtroppende viserektoren ved NLA Mediehøgskolen Gimlekollen mener at mediebevisstgjøring er en glemt misjonssatsning.

Read article "Mediestrategen Lars Dahle"