;

Nr 1/2018

Hvordan er det å være kirke i storbyen? Blir byfellesskap flyktige? Dette ser vi nærmere på i hovedsaken. Vi har besøkt Storsalen i Oslo og snakket med pastorer i Trondheim.

To damer på Flekkerøy forteller om hvordan det er å være aleneforeldre, og vi har besøkt en folkehøyskole som har tilbud til aleneforeldre. I portrettetintervjuet får du møte forfatter og tidligere TV2-reporter Trude Teige. I tillegg byr vi på intervju med en av de første kristne i Bhutan – og mye mer!

Vær til bry og bli frelst

Hvorfor er det så vanskelig å være til bry, spørre om hjelp?

Read article "Vær til bry og bli frelst"

Krimforfatterens tro

Trude Teige tror på det hun ikke kan forklare. Barndommen på Sunnmøre preger henne fortsatt. – For meg finnes det ingen andre forklaringer som rokker ved barnetroen, fastslår den tidligere TV2-reporteren og forfatteren.

Read article "Krimforfatterens tro"

To om å være alene

Den ene har vært aleneforelder, den andre er det fremdeles. Både menighet, familie, lokalsamfunn og en selv må gjøre en innsats for at aleneforeldre ikke skal være alene, sier Elisa Levinsen Arild og Gry Gamst Andås.

Read article "To om å være alene"

Flyktig byfellesskap?

– Det tradisjonelle storbymennesket ønsker kanskje større frihet, med færre forpliktelser. Det er også lett å gjemme seg bort i en storby, sier storbypastor Jann Even Andresen. Agenda 3:16 har møtt pastoren i Salem i Trondheim og besøkt Storsalen menighet i Oslo for å finne ut hvordan det er å være menighet i storbyen.

Read article "Flyktig byfellesskap?"