;

Nr 12/2016

Nummer 12/2016

Agenda 3:16s julenummer har hovedsak om mennesker på flukt – både i Bibelen og i dag. Og hva sier egentlig Bibelen om det å ta imot fremmede?

På livspulssidene spør vi hva lykke er, og i portrettet får du møte kordirigenten Per Oddvar Hildre. Vi har også reportasje fra Ecuador, der du får møte mennesker som ble rammet av jordskjelvet tidligere i år.

Dessuten spør vi hva som gjør komponisten Bach så spesiell? Vi byr på 68 sider julestoff som varer til langt ut på nyåret!

Ny spalte om relasjoner

I 2017 starter vi en ny spalte som har fått navnet Relasjonelt. Vi lever alle i relasjoner til andre mennesker – i familien, på jobb eller skole, og i vår fritid. Det gir mange gleder, men også utfordringer. Agenda 3:16 har knyttet til seg tre fagpersoner som vil svare på spørsmål dere lesere sender inn. Her kan du bli kjent med dem:

Read article "Ny spalte om relasjoner"

Dirigent krysser grenser

Lenge før han ble kjent som SKRUK-dirigenten med det lange skjegget, fikk Per Oddvar Hildre sin første arbeidserfaring som gårdsgutt. Som 11-åring kjørte han traktor. I dag krysser korentusiasten musikalske grenser verden rundt.

Read article "Dirigent krysser grenser"

Murer som raser

Trostanker i Agenda 3:16s juleutgave

Read article "Murer som raser"

Fluktens ansikter

«Stå opp, ta med deg barnet og barnets mor og flykt til Egypt». Hvert femte sekund drives et barn på flukt. Hvert minutt tvinges 24 mennesker bort fra sine hjem som følge av konflikt og forfølgelse.

Read article "Fluktens ansikter"

Hva er lykke?

Er du lykkelig? Å definere begrepet lykke, er ikke så enkelt. For hva er egentlig lykke? Er det en følelse?

Read article "Hva er lykke?"

Et halvt år etter

Over et halvt år etter at det kraftige jordskjelvet rammet kysten av Ecuador, bor mange fortsatt i telt. Lourdes Alvarez holder på å bygge nytt hus, takket være Normisjon og lokale samarbeidspartnere.

Read article "Et halvt år etter"

Eplegløgg

Eplegløgg til jul

Read article "Eplegløgg"

Pepperkaker med blåmuggost

Pepperkaker på en ny måte!

Read article "Pepperkaker med blåmuggost"