;

Nr 2/2016

Fra krig til uvisshet: Hovedsaken i februarnummeret tar deg til Hurdal akuttmottak for flyktninger, der du får møte ulike mennesker som har flyktet til Norge, men som har dette til felles: De venter. Får jeg bli i Norge, eller må jeg dra?

På Livspuls-sidene stiller vi spørsmålet: Hva er det med nordmenn og ski? Vegard Ulvang er en av dem vi har intervjuet.

I månedens portrett får du møte biskopen i Møre: Ingeborg Midttømme.

Livet på vent

60 millioner mennesker er på flukt i verden i dag. 3,6 millioner av dem i Europa. Det har ikke vært så mange på flukt siden andre verdenskrig. På Hurdal akuttmottak bor det nå 94 mennesker som venter på beskjed: Får jeg bli eller må jeg dra? 94 mennesker med livet på vent.

Read article "Livet på vent"

Hva er det med nordmenn og ski?

Vi er det mest skigående folket i verden, og vi dominerer når det konkurreres internasjonalt i langrenn. Forfatter og skientusiast Thor Gotaas minner om at folk flest ikke går på ski. Vi spør ham likevel hvorfor så mange nordmenn dyrker denne lidenskapen.

Read article "Hva er det med nordmenn og ski?"

Ingeborg Midttømme fokuserer på mulighetene

– Mamma ville at jeg skulle bli selvstendig, forteller Ingeborg Midttømme. Midt i et trafikkert bomiljø i Oslo sendte moren henne på Speideren. Vel 40 år senere ble hun den yngste i bispekollegiet. Men å være kvinne og bli prest innebar mye kamp, mye bønn og mange tårer.

Read article "Ingeborg Midttømme fokuserer på mulighetene"

Vil være et forbilde

Oslo Soul Teens, boybandet Suite 16, og nå Melodi Grand Prix. Thomas Alexander Strandskogen sliter ikke med fritidsproblemer. Men selv om det profesjonelle musikklivet banker på døren, vil han fortsatt være voksenleder i Oslo Soul Children.

Read article "Vil være et forbilde"