;

Nr 2/2018

I februarnummeret har vi hovedsak om Gaming – eller dataspilling, som mange kaller det. En hobby som har inntatt store deler av verden i rasende fart. Nå har til og med en bibelskole opprettet en egen Gaming-linje.

Livspuls handler om kunsten å lytte. Hvordan lytter vi, egentlig? I portrettet før du møte Jens-Petter Johnsen. Til sommeren går han av som direktør i Kirkerådet, etter å hatt denne sentrale kirkelige stillingen i åtte år. I spalten Relasjonelt gir psykologen råd om kropp og grenser. I tillegg har vi som vanlig kryssord, en god matoppskrift, samt flere andre saker. God lesning!

Spillverden utfordrer

Dataspill er en kultur som preger mange unge mennesker i dag. 96 prosent gutter og 76 prosent jenter mellom 9 og 16 år spiller dataspill, i følge Medietilsynet. Agenda 3:16 har snakket med en spillprofessor og en psykolog om fenomenet.

Read article "Spillverden utfordrer"

Hvordan lytter vi til hverandre?

Tenker du at den som er god til å lytte til andre mennesker, er den som jevnlig uttrykker forståelse og gjenkjennelse og gir gode råd? Vil du bli en bedre lytter, er det trolig lurest å si minst mulig.

Read article "Hvordan lytter vi til hverandre?"

– Bruk tid foran skjermen med barna

– Deltakelse og tilstedeværelse på nett sammen med barna kan ikke overvurderes, mener psykolog og spillentusiast John Eric Llera.

Read article "– Bruk tid foran skjermen med barna"

Kirkens mann

Han har vært med på å skille stat og kirke, og sett Kirken han jobber for dele seg i to rundt likekjønnet vigsel. Det som har gledet Jens-Petter Johnsen mest når han ser tilbake på snart tolv år som kirkerådsdirektør, er trosopplæringsreformen.

Read article "Kirkens mann"