;

Nr 5/2016

Vår journalist Birgit Nersten Lopacki har nylig vært på reportasjereise i India, ett av Normisjons samarbeidsland. I dette nummeret får du bli med til en nyoppstartet skole som hjelper unge ut av fattigdom.

På Livspulssidene ser vi nærmere på om det går an å ta Jesus med på jobben? Mens portrettet gir et møte med redaktør Anne Gustavsen i Korsets Seier – ei dame med mange meninger og mye overskudd til unge mennesker.

Hedret for sak om tilgivelse

Under utdeling av fagpresseprisene 2016 fikk Agenda 3:16 hele to utmerkelser – Fagpressens forsidepris for «Den vanskelige tilgivelsen», samt hederlig omtale i kategorien «Innertieren» til journalist Per Arne Gjerdi for hovedsak om tilgivelse i det samme nummeret.

Read article "Hedret for sak om tilgivelse"

Finner veien ut av fattigdom

Kun 40 prosent av alle jenter i den indiske staten Jharkhand fortsetter på skolen etter femte klasse. Over halvparten av alle jenter i den samme staten blir gift før de fyller 18 år. Resultatet er fattigdom og stor arbeidsløshet. Lahanti Institute of Multiple Skills gir unge jenter og gutter som dropper ut av skolen nye muligheter.

Read article "Finner veien ut av fattigdom"

– Jesusvekkelsen gav oss et levende alternativ

Kirken i dag har mye å lære av Jesusvekkelsen på 70-tallet. Men det nytter lite å lengte tilbake, mener forfatter Peter Svalheim. – Du kan heller aldri kjenne den neste vekkelsen ved å studere den forrige, sier han.

Read article "– Jesusvekkelsen gav oss et levende alternativ"

Hellig arbeidshverdag

En er helsearbeider og en er journalist. Felles for dem begge er deres kristne tro. Går det an å ta Jesus med på jobben?

Read article "Hellig arbeidshverdag"

Uredd redaktør

Som barn var hun svært beskjeden, som ung hadde hun dårlig selvbilde og først da hun var 25 år våget hun å si noe fra en talerstol. I dag preker Anne Gustavsen for tusener – både fra talerstoler og gjennom pinsevennenes ukeavis Korsets Seier. Fritiden bruker hun til å hjelpe ungdom med å finne sitt potensial.

Read article "Uredd redaktør"