;

Nummer 3 – 2022

Ber norske menigheter om hjelp

Kan dere åpne kirkene og hjemmene ­deres og ta imot flyktninger fra Ukraina? Utfordringen fra Normisjons samarbeids­partnere i Tsjekkia ble gitt til Normisjons fellesskap og menigheter her i Norge.

Read article "Tsjekkiske kristne ber norske menigheter om hjelp"

Dikter om livets sårbarhet

Enten han skriver dikt, romaner eller barnebøker, er ­Oskar Stein Bjørlykke tydelig på hva som har vært utgangs­punktet gjennom et langt forfatterskap: Det sårbare ­mennesket.

Read article "Dikter om livets sårbarhet"

Korsang kun for de flinke?

Dirigenten for et av Norges mest anerkjente gospelkor tror at dyrkingen av individet er en av årsakene til at det har blitt færre lavterskelkor i kirke-Norge.

Read article "Korsang kun for de flinke?"

Kalt til å være midt i byen

– Som menighet i Normisjon er vi del av et stort mangfold, sier Salem-pastor Jann Even Andresen. Snart står et nytt bygg klart i Trondheim.

Hjelp til å dø – eller hjelp til å leve?

Bør et menneske få hjelp til å dø når smertene er store og livet virker uutholdelig å leve? Eller er det bedre å få livshjelp?

Tidligere portretter

– Gud er vår trøster

– Langfredag forteller oss at Gud er sammen med oss i lidelsen, sier den nye biskopen i Borg. Kari Mangrud Alvsvåg har selv ­erfaring med sykdom, og har vært døden nær. Som forkynner er hun opptatt av at Gud er vår trøster.

Read article "– Gud er vår trøster"

NLA-rektor står stødig i stormen

Sigbjørn Sødal trodde han skulle bli værende ved Universitetet i Agder, men så søkte NLA Høgskolen etter ny rektor. Han angrer ikke på at han takket ja til jobben, selv om det ventet turbulente tider.

Read article "NLA-rektor står stødig i stormen"

Afrikafortelleren

Som NRK-korrespondent i Afrika bestemte Tomm Kristiansen seg tidlig for gi et sannere bilde enn bare konflikter, krig, sult og sammenbrudd.

Read article "Afrikafortelleren"

Psykopatofre i kirken

Fellesskap preget av tillit og tilgivelse er sårbare overfor helseskadelige maktmennesker. – I kristne miljøer har personer med psykopatiske trekk det som reven i hønsegården, sier en som daglig hjelper ofrene.

Tidligere hovedsaker

Korset i kunsten – mellom lidelse og triumf

Korset har gjennom tidene fått mange slags ­kunstneriske uttrykk. Fra smykkekors med gull og edelstener, til krusifikser med ekstrem ­skildring av Jesu lidelse. Men for de første kristne var korset aldri et slikt symbol.

Read article "Korset i kunsten – mellom lidelse og triumf"

Utfordrer til samtale om kropp og sex

I møte med ungdom har pastor Erik Andreassen lenge etterlyst litteratur som snakker sant og relevant om kropp og seksualitet, ut fra et kristent perspektiv.

Read article "Utfordrer til samtale om kropp og sex"

Et sted å høre til

Hvorfor forsvinner mange kristne migrantungdommer fra menigheten de vokste opp i?

Read article "Et sted å høre til"

Oppskrifter