Nummer 5-2020

Portrett: Maren Flotve Reme

Hun ble først kjent som Idol-Maren. I dag bruker sangeren, moren og investoren mye av tiden sin på å støtte unge artister slik at de ikke skal oppleve å stå alene.

Read article "Portrettet: Støtter unge artister"

Livspuls: Drømmer forteller hvem vi er

Psykiater og kunstterapeut Kari Rød mener drømmearbeid lar oss oppdage den ufortalte historien om oss selv.

Read article "Livspuls: Drømmer forteller hvem vi er"

Hovedsak: Bønneringer ble dannet – men privatlivet ble allemannseie da Kathrines mann ble kreftsyk

Kathrine Løsnesløkken og Svein Jarle Bamle skulle bli gamle sammen. Da sykdommen rammet ham, dannet mennesker verden rundt bønneringer. – Historien vår spredte seg som ild i tørt gras. Det var en fin greie, men det var ikke bare enkelt når privatlivet vårt ble allemannseie, sier hun ærlig.

Read article "Hovedsak: Bønneringer ble dannet – men privatlivet ble allemannseie da Kathrines mann ble kreftsyk"

De fleste vinner ikke

De aller fleste som vil til topps, må kunne tape for å nå dit, mener ­Gudmund Skjeldal.

Psykopatofre i kirken

Fellesskap preget av tillit og tilgivelse er sårbare overfor helseskadelige maktmennesker. – I kristne miljøer har personer med psykopatiske trekk det som reven i hønsegården, sier en som daglig hjelper ofrene.

Når «nei,takk» ikke er nok

Alkoholfrie soner blir færre. Mange opplever at de må unnskylde eller forsvare seg hvis de ikke vil drikke.

Farvel med et danserom

Treningsrommet i Storsalen i Oslo har vært viktig for noen av Norges beste dansere innen breaking og hiphop og for unge med behov for fellesskapet. I begynnelsen av året ble det lagt ned.

Tidligere portretter

Trygve Skaug

Det er vakkert, mener Trygve Skaug, når folk deler diktene hans og skriver andres navn i kommentarfeltene under tekstene han legger ut. Da har man delt en følelse, sier han. Og det er noe låtskriveren er opptatt av.

Read article "Øyeblikksfanger og hverdagspoet"

Silje Kvamme Bjørndal

Tidligere i år ble hun generalsekretær i en av Norges største kristne ungdomsorganisasjoner. Vi møtte henne da hun var leder på Action i sommer.

Read article "Den lille giganten"

Magnus Malm

Han er retreatleder og sjelesørger, og en forfatter og forkynner svært mange lytter til. Prøv bare ikke å nå ham på internett, epost eller mobil. Der nekter Magnus Malm å være. Det handler om frihet, mener han.

Read article "Magnus Malm lever offline"

Lisa Børud

Stjernekamp, Beat for Beat, Grand Prix, Soul Children. Dette er noen av ingrediensen i Lisa Børuds nye artistliv. Fortsatt har Jesus – og lovsangen – førsteplassen i livet hennes.

Read article "Lisa henter styrke hos Jesus"

Silje Sirnes Winje

- Det har vært viktig for meg å være en tydelig kristen, sier Silje Sirnes Winge, som nå velger YouTube fremfor NRK.

Read article "Populær programleder skifter kanal"

Ole Kristian Kvarme

Nylig mottok biskop Ole Christian Kvarme pris for sin rolle som brobygger mellom ulike religioner og kulturer. Dagene som biskop i Oslo er snart talte, men dialogen mellom mennesker vil han fortsette med.

Read article "Biskop i dialog"

Tidligere temasaker

Sex er ikke bare én ting

Er sex noe vi forbinder med bare én ting? Når Debra Hirsch snakker om seksualitet, handler det også om identitet, relasjoner og vår lengsel etter kjærlighet. Hun brenner for mer åpenhet om temaet i kirken.

Read article "Sex er ikke bare én ting"

Den viktige kirkekaffen

Å skape sosialt fellesskap rundt kirkekaffe i forbindelse med en gudstjeneste, er avgjørende for at folk skal bli i en menighet over tid, mener flere Agenda 3:16 har snakket med. Kirkekaffe kan arrangeres på mange ulike måter – men ikke uten frivillig innsats.

Read article "Den viktige kirkekaffen"

Barn på bestilling

Hvordan navigerer vi i det bioteknologiske landskapet? Hva er medisinsk mulig og hvilke rammer setter den kristne etikken?

Read article "Barn på bestilling"

– Vi trenger ubehag

– Å lære seg å møte ubehag er nødvendig, påpeker Bård Eirik Hallesby Norheim. Forskeren tror at foreldre i dag gjør barn en bjørnetjeneste om de i for stor grad koster veien gjennom oppveksten for dem.

Read article "– Vi trenger ubehag"

Rom for utviklingshemning i kirken?

Agenda 3:16 spør i hovedsaken om det er rom for utviklingshemmede i kirken. Tor Ivar Torgauten mener mange menigheter ikke er tilrettelagt for funksjonshemmede og at det snakkes for mye.

Read article "Rom for utviklingshemning i kirken?"

Den livsviktige naturen

Visste du at vi trenger naturen rett og slett for å være friske – at den reduserer stress og depresjon, og styrker trygghet og tilhørighet?

Read article "Den livsviktige naturen"

Glem den ene rette – vær den rette i forholdet

En av Norges fremste samlivseksperter, Frode Thuen, mener at letingen etter «den ene rette» kan skade muligheten til å utvikle et godt kjæresteforhold.

Sterke historier

Falt 15 meter – glad for livet

Da Kjetil Vold fra Karmøy skulle lære å slukke brann og redde mennesker ved hjelp av en lift, ble han selv utsatt for en ulykke. I dag har han vanskelig for å fatte hvordan han kunne overleve.

Read article "Falt 15 meter – glad for livet"

Livet vant

Hun ble født med ryggmargsbrokk og økt trykk i hodet. I dag har hun kroniske hodesmerter. – Livet er fantastisk, sier Eva Løvik.

Read article "Livet vant"

– Våg å være sårbar

– Da jeg erkjente at jeg var psykisk syk, kunne veien tilbake til et normalt liv begynne, forteller Erik Albert. Nå forteller han sin historie for å hjelpe andre til å våge å være åpne og vise sårbarhet.

Read article "– Våg å være sårbar"