Nummer 6 – 2020

Hovedsak: På nett med hele verden – hva gjør det med oss?

I løpet av kort tid har internett, smarttelefon og andre teknologiske gjennombrudd revolusjonert livet vårt. Hva gjør det med oss at stadig mer skjer via skjerm? Og hvem har egentlig kontrollen?

Read article "Hovedsak: På nett med hele verden – hva gjør det med oss?"

Ny generalsekretær vil skape begeistring og fellesskap

Normisjons nye generalsekretær vil skape begeistring for det som skjer i organisasjonen både i Norge og i utlandet, og han har allerede klare tanker om hva han vil prioritere. – Men jeg er ingen solospiller, jeg er ikke god alene, sier Kjetil Vestel Haga.

Read article "Ny generalsekretær vil skape begeistring og fellesskap"

Livspuls: Dyra gir mennesker mestringsfølelse

At dyr kan bety mye for mennesker som strever, er de ikke i tvil om på Tomb videregående skole i Råde. Elevene erfarer hva firbente kan gjøre for enkeltmennesker – enten det er på en skole, et sykehjem, en rusinstitusjon eller i fengsel.

Read article "Livspuls: Dyra gir mennesker mestringsfølelse"

Hjelp til å dø – eller hjelp til å leve?

Bør et menneske få hjelp til å dø når smertene er store og livet virker uutholdelig å leve?

Den viktige kirkekaffen

Går menigheter som ikke har kirkekaffe glipp av noe?

Psykopatofre i kirken

Fellesskap preget av tillit og tilgivelse er sårbare overfor helseskadelige maktmennesker. – I kristne miljøer har personer med psykopatiske trekk det som reven i hønsegården, sier en som daglig hjelper ofrene.

– Vi trenger ubehag

Å lære seg å møte ubehag er nødvendig, påpeker forsker Bård Eirik Hallesby Norheim.

«Han helbredet all sykdom og plage hos folket»

Kronikk av Erik Bøhler

Nummer 5-2020

Livspuls: Drømmer forteller hvem vi er

Psykiater og kunstterapeut Kari Rød mener drømmearbeid lar oss oppdage den ufortalte historien om oss selv.

Read article "Livspuls: Drømmer forteller hvem vi er"

Hovedsak: Bønneringer ble dannet – men privatlivet ble allemannseie da Kathrines mann ble kreftsyk

Kathrine Løsnesløkken og Svein Jarle Bamle skulle bli gamle sammen. Da sykdommen rammet ham, dannet mennesker verden rundt bønneringer. – Historien vår spredte seg som ild i tørt gras. Det var en fin greie, men det var ikke bare enkelt når privatlivet vårt ble allemannseie, sier hun ærlig.

Read article "Hovedsak: Bønneringer ble dannet – men privatlivet ble allemannseie da Kathrines mann ble kreftsyk"

Portrett: Maren Flotve Reme

Hun ble først kjent som Idol-Maren. I dag bruker sangeren, moren og investoren mye av tiden sin på å støtte unge artister slik at de ikke skal oppleve å stå alene.

Read article "Portrettet: Støtter unge artister"

Tidligere portretter

Trygve Skaug

Det er vakkert, mener Trygve Skaug, når folk deler diktene hans og skriver andres navn i kommentarfeltene under tekstene han legger ut. Da har man delt en følelse, sier han. Og det er noe låtskriveren er opptatt av.

Read article "Øyeblikksfanger og hverdagspoet"

Silje Kvamme Bjørndal

Tidligere i år ble hun generalsekretær i en av Norges største kristne ungdomsorganisasjoner. Vi møtte henne da hun var leder på Action i sommer.

Read article "Den lille giganten"

Magnus Malm

Han er retreatleder og sjelesørger, og en forfatter og forkynner svært mange lytter til. Prøv bare ikke å nå ham på internett, epost eller mobil. Der nekter Magnus Malm å være. Det handler om frihet, mener han.

Read article "Magnus Malm lever offline"

Lisa Børud

Stjernekamp, Beat for Beat, Grand Prix, Soul Children. Dette er noen av ingrediensen i Lisa Børuds nye artistliv. Fortsatt har Jesus – og lovsangen – førsteplassen i livet hennes.

Read article "Lisa henter styrke hos Jesus"

Silje Sirnes Winje

- Det har vært viktig for meg å være en tydelig kristen, sier Silje Sirnes Winge, som nå velger YouTube fremfor NRK.

Read article "Populær programleder skifter kanal"

Ole Kristian Kvarme

Nylig mottok biskop Ole Christian Kvarme pris for sin rolle som brobygger mellom ulike religioner og kulturer. Dagene som biskop i Oslo er snart talte, men dialogen mellom mennesker vil han fortsette med.

Read article "Biskop i dialog"

Tidligere temasaker

Sex er ikke bare én ting

Er sex noe vi forbinder med bare én ting? Når Debra Hirsch snakker om seksualitet, handler det også om identitet, relasjoner og vår lengsel etter kjærlighet. Hun brenner for mer åpenhet om temaet i kirken.

Read article "Sex er ikke bare én ting"

Barn på bestilling

Hvordan navigerer vi i det bioteknologiske landskapet? Hva er medisinsk mulig og hvilke rammer setter den kristne etikken?

Read article "Barn på bestilling"

Rom for utviklingshemning i kirken?

Agenda 3:16 spør i hovedsaken om det er rom for utviklingshemmede i kirken. Tor Ivar Torgauten mener mange menigheter ikke er tilrettelagt for funksjonshemmede og at det snakkes for mye.

Read article "Rom for utviklingshemning i kirken?"

Glem den ene rette – vær den rette i forholdet

En av Norges fremste samlivseksperter, Frode Thuen, mener at letingen etter «den ene rette» kan skade muligheten til å utvikle et godt kjæresteforhold.

Sterke historier

Falt 15 meter – glad for livet

Da Kjetil Vold fra Karmøy skulle lære å slukke brann og redde mennesker ved hjelp av en lift, ble han selv utsatt for en ulykke. I dag har han vanskelig for å fatte hvordan han kunne overleve.

Read article "Falt 15 meter – glad for livet"

Livet vant

Hun ble født med ryggmargsbrokk og økt trykk i hodet. I dag har hun kroniske hodesmerter. – Livet er fantastisk, sier Eva Løvik.

Read article "Livet vant"

– Våg å være sårbar

– Da jeg erkjente at jeg var psykisk syk, kunne veien tilbake til et normalt liv begynne, forteller Erik Albert. Nå forteller han sin historie for å hjelpe andre til å våge å være åpne og vise sårbarhet.

Read article "– Våg å være sårbar"

Farvel med et danserom

Treningsrommet i Storsalen i Oslo har vært viktig for noen av Norges beste dansere innen breaking og hiphop og for unge med behov for fellesskapet. I begynnelsen av året ble det lagt ned.