;

Nummer 1 – 2024

Kroppsevangelisten

Alexis Lundh blir invitert en rekke steder i Norge for å undervise om kropp, seksualitet og pornoavhengighet. Men om han en sjelden gang «googler» sitt eget navn, får han et inntrykk av en mann han ikke helt kjenner seg igjen i.

Read article "Kroppsevangelisten"

Fra brytekamp til åndelig kamp

Åndelig lengsel og et ønske om selvutvikling førte tidligere OL-utøver Signe Marie Fidje Store ut på en spirituell reise og til et møte med mørke krefter. En bønn til Gud endret alt.

Read article "Fra brytekamp til åndelig kamp"

Stort behov for fosterfamilier

I 2018 fikk Hilde og Åge Rasmussen en telefon fra kommunen: Kunne de tenke seg å bli fosterforeldre for en mindreårig flyktning fra Afrika?

Read article "Stort behov for fosterfamilier"

Gifteklar podkast-trio

Et bryllup er ikke hva det en gang var. Podkast-trioen Lisa, Rebekka og Live henter inspirasjon fra filmer, serier og sosiale medier heller enn fra foreldregenerasjonen.

Brenner for Jesus og fellesskap

Overgangen fra å være kapellan i Modum til å bli daglig leder i en av Norges største, kristne barne- og ungdomsorganisasjoner, har vært større enn Runar Liodden kunne se for seg. Men han er takknemlig for å være i en sammenheng som er brennende opptatt av at barn og unge får bli kjent med Jesus.

– Livet er for kort til å være negativ

Sondre Mulongo Nystrøm tok seerne med storm i 2020. Vågale valg har vært en del av veien dit.

Tidligere saker

Det er pynten som tar kaka

Isa Noor Hasle (13) elsker å dekorere kaker. En av dem resulterte i nesten 9000 kroner til barn og unge i Indonesia.

Read article "Det er pynten som tar kaka"

Startet barnekor i Nordlyskatedralen

Da Frida Hegge Hardang flyttet til Alta, oppdaget hun at det ikke fantes noe kor i Nordlyskatedralen. Nå går nærmere 40 barn i Arctic gospel choir.

Read article "Startet barnekor i Nordlyskatedralen"

Håp for naturen?

Varsellampene har allerede blinket lenge for kloden. Klimakrisen forverres og urørt natur går tapt i rekordfart. Er det fortsatt håp? Hva gjør vi?

Read article "– Naturen er døgnåpen og gratis"

Tidligere portretter

Lagspilleren som står fremst på scenen

I årevis var Hans Marius Hoff Mittet plaget av tanken på at han spilte andre gode bare fordi det fikk ham selv til å se bra ut. En samtale med en prest fikk ham til å senke skuldrene. 

Read article "Lagspilleren som står fremst på scenen"

Reflex langs livsvegen

Koret Reflex feirer i år 50-årsjubileum med nytt album og flere konserter i Norge og Tyskland. 64-åringen Martin Alfsen har vært med hele tiden.

Read article "Reflex langs livsvegen"

Småbarnsmor og heltidspolitiker

«Det er ikke så farlig. Alt trenger ikke å være perfekt». Det skulle Ida Lindtveit Røse gjerne ha sagt til den ti år gamle utgaven av seg selv hvis hun kunne.

Read article "Småbarnsmor og heltidspolitiker"

Tidligere hovedsaker

Et holdepunkt midt i kaoset

Listen over kulturpersonligheter som har konvertert til katolisismen er lang. For noen er det et opprør. For Hans Morten «Gullestad» Hansen handler det om ro i sjelen – og om frihet.

Read article "Et holdepunkt midt i kaoset"

Året som setter varige spor

Hva gjør en skole til en kristen skole? På en folkehøyskole i Sandane har de stilt seg dette spørsmålet i hundre år.

Read article "Året som setter varige spor"

Ikke lenger bortgjemt

I Nepal holdes mange annerledesbarn inne av frykt for naboens blikk. En tenåringsjentes møte med en norsk jente med hjerneskade ble starten på et prosjekt som i dag hjelper over 500 barn med funksjonsnedsettelser.

Read article "Ikke lenger bortgjemt"

Nattverd på månen

De aller fleste vet at Neil Armstrong var den første som gikk på månen. Men vet du hva andremann het? Vi har sett litt på hva Buzz Aldrin gjorde da han forberedte seg til å gå ut av landingsfartøyet.